Blat
Ingrediente: 3 mere, 5 oua, 5 linguri zahar, 6 linguri faina, un pic de margarina
Preparare: Am curatat merele si le-am taiat felii subtiri. Am uns tava cu margarina si am presarat o lingura de zahar dupa care am asezat merele. Albusurile batute spuma cu zaharul l-am amestecat cu galbenusurile si faina si am turnat in tava.
Crema
Ingrediente: 750 g mere ionatane, 1/2 batoane de vanilie, 3-4 foi gelatina, 400 g. frisca, 200 g. zahar.
Preparare: Merele se curata, se taie in patru, li se scot semintele, apoi se taie felii si se fierb cu 250 ml. apa, vanilie si zahar. Dupa ce au fiert se scot, se dau prin sita si se adauga gelatina topita. Cand crema s-a racit, se adauga 250 g. frisca, se pune intr-o forma creata, de sarlota si se da la frigider. Apoi, se rastoarna pe un platou si se orneaza cu restul de frisca.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu