Pentru foi: 8 oua mari
160 gr. zahartos
120 gr. faina
80 gr. unt
15 ml rom.
Mod de preparare:
Foile: albusurile se bat spuma tare, se adauga tot zaharul tos si o lingura cu rom si se bat in continuare pana se intareste spuma. Apoi se pun toate galbenusurile si untul topit dar rece, se amesteca bine, se adauga toata faina si se amesteca in continuare ca sa se incorporeze. Dosul unei tavi se unge cu margarina, se tapeteaza cu faina.
Se pune o lingura cu varf de compozitie (sau cat e necesar pentru marimea tavii) si se intinde cu cutitul in strat subtire de 2-3 mm. Foaia se coace 4-5 min. in cuptorul bine incalzit la foc mijlociu pana cand se intareste bine apoi se trece cu lama lata a unui cutit sub ea sa se desprinda bine si se coace in continuare 3-4 min. Dupa ce se scoate, se lasa sa alunece pe o suprafata dreapta. Foile nu se suprapun calde, ci numai dupa ce s-au racit si atunci se pun coli de hartie intre ele.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu