Minunile mele

Minunile mele

marți, 24 noiembrie 2009

Crema de mere...

Se decojesc 4 mere se taie felii subtiri si se pun la fiert cu 175 ml apa si 150 g zahar. Se fierb pana devin moi si se adauga 3 lingurite de amidon in ploaie amestecand continuu sa nu se faca cocoloase.
Se adauga 30 ml suc de lamaie se mai amesteca putin si se ia de pe foc. Se lasa sa se raceasca un pic si se pune in blender. Iese o pasta delicioasa. pentru toti membrii familiei.

Aici eu pentru ca am lasat si s-a racit de tot am mai adaugat frisca lichida in blender ...ca altfel nu mergea... am ornat cu mere si piscoturi si gata desertul.


Aici este aceeasi crema dar in pahar si merele le-am ras in loc sa le tai feliute si a iesit destul de dulce crema.



Tort cu doua feluri de crema de portocale

Prima crema:

125 gr zahar
125 ml lapte
2 galbenusuri
200 gr frisca
2 portocale
1 plic gelatina
zahar vanilat
esenta de portocale

Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga treptat laptele si esenta de portocale. Se fierbe aceasta compozitie intr-o oala cu pereti dubli(sau la bain marie) pana cand da cateva clocote, apoi se retrage de pe foc.
Separat se pune gelatina intr-un vas , la inmuiat, adaugand apa rece cat sa o acopere. Se lasa 10 minute. Se incalzeste apoi gelatina pana se topesc complet granulele, dar cu multa atentie: gelatina nu se fierbe! Eu tin ibricul in care am inmuiat gelatina la aprox. 10 cm deasupra flacarii de la aragaz iar din cand in cand retrag bricul si amestec continutul , tocmai pentru a evita ca gelatina sa ajunga la punctul de fierbere.
Gelatina astfel topita se adauga in compozitia de galbenusuri, cat ambele sunt inca fierbinti si se amesteca foarte bine. Se lasa sa se raceasca, pana ajunge la temperatura camerei.
Se bate bine frisca. Se adauga treptat compozitia de galbenusuri si gelatina si se amesteca usor pana se obtine o compozitie omogena.





A doua crema:

3 oua
sucul a 2 portocale
coaja de la o portocala
10 g. gelatina
80 g. zahar
200 ml. frisca



Se amesteca galbenusurile cu zaharul si coaja de portocala pana devin spumoase si aproape albe. Eu am adaugat si pulpa de portocala.



Apoi se adauga gelatina inmuiata in sucul de portocale, si topita. Se amesteca apoi cu albusurile batute bine spuma si cu frisca.




Se pune in forma si se lasa la intarit 12 ore. Dupa ce s-a intarit am pus bucatele de portocala peste aceste creme...




Am facut o glazura dintr-un plic de budinca de frisca, 3 linguri de zahar si 500ml suc acidulat pe care am fiert-o pana a aratat asa:




Cum nu am avut rabdare sa se intareasca bine cremele si nici glazura nu am lasat-o un pic sa se raceasca rezultatul a iesit c-am asa:



Am pus si un pic de glazura de zmeura ca sa ii dau o nota mai aparte.



Si aici dupa ce am taiat deja din el...



A fost delicios...

Daca cineva incearca aceste retete... la cea de-a doua crema as sugera sa nu se puna coaja de portocala.. ii da o tenta amaruie cremei.




marți, 17 noiembrie 2009

Un vot... va rog


Buna ziua tuturor...Particip la festivalul blogurilor gustoase, si daca vreti ma puteti vota la categoriile:




Pentru a putea vota trebuie sa va inscrieti daca nu sunteti deja.


Exista premii si pentru cei care voteaza:

Premii pentru votanti
Jurnalul National 15 pachete x 5 carti Jamie Oliver - oferite de
Revista Felicia 15 pachete x 5 carti Nutritie - oferite de

Va multumesc si bafta tuturor celor inscris.

vineri, 6 noiembrie 2009

Premiu


Multumesc pentru premiu "reteteilustrate.blogspot.com"

Il ofer si eu tuturor celor care imi citesc blogul.... Va astept cu pareri ... cu critici... cu idei ... despre ceea ce fac eu...

Va multumesc tuturor!!

La revedere

Picture Captions